Recepty pro každého
FoodLife.cz

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


AKTUÁLNÍ ČLÁNKY pondělí 14.5.2007:
Kuchařka "Lady" - exkurze do kuchyní prababiček
  Chřest, všechna čest - sezóna chřestu je v plném proudu!
  JARNÍ SPECIÁL: skvělé jarní recepty pro odlehčení
  RECEPT: Rozmarýnové sušenky
   
 
 
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY:
Domácí drůbeží paštika
  Tvarohová dietní majonéza
  Renatina cuketová pomazánka (bez sterilizování)
  Tofu s paprikami
 
 
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Novinky
Archiv novinek
Receptové rady
RECEPTY
Cukroví
Mám hlad !
Vaše náměty
Napište nám
PORADNA
Reklama

Počet receptů k dnešnímu dni: 2068  
..............................................  

CD Recepty pro kazdeho
CD S RECEPTY
Nabízíme Vám CD Recepty pro každého obsahující nejen recepty z našeho serveru...

 
..............................................  
Chcete být informováni o novinkách v receptech? Pošlete nám svůj email a budete mít ty nejčerstvější informace!
 
..............................................  
Reklama
 
   
Zde je místo pro Vaši reklamu!  
..............................................  




Babinet.cz: Vše pro ženy

Bydlení pro každého
 
..............................................  
Líbí se Vám tento web? Umístěte si na své stránky naši ikonku.

Recepty pro každého
 
..............................................  
© ateliér vEruska - provozovatel serveru Recepty pro každého 1999-2005. Podmínky úžívání.
Server Recepty pro každého využívá služeb výměnného reklamního systému Billboard.cz.
 



2006-01-13 10:37:05
NOVINKA
 

RECEPTY PRO KAŽDÉHO SE MĚNÍ NA FOODLIFE.CZ

Navštivte náš nový web a inspirujte se v internetovém ráji chutí FoodLife.cz www.foodlife.cz.
Magazín FoodLife.cz nabízí vše o jídle a životním stylu. U nás najdete stále čerstvé tipy na pohoštění, rady šéfkuchaře, pozvánky do restaurací a na gastro akce, nahlédneme do světových kuchyní a poradíme, jak žít lehce a zdravě.

 
 
 
 
Načerpejte pár nápadu, jak uchovat chutné letní dary přírody i přes zimu navštivte naše oddělení věnované konzervaci.

13.09.2005 autor: vEruska

Od Denisky z Floridy tu máme dvě zrádná pitíčka .. Duppy a Hot Flashes

Zpestřete si víkendové menu třeba Pestrým ragú z chřestu podle Claudie Schiffer nebo Zapečenými sýrovými brambory podle Al Pacina a nebo je libo raději Poručíkův sen Davida Hasselhoffa?
Jako sladkou tečku na závěr můľete zkusit Kubánský dort nebo Anglický koláč
09.06.2005 autor: vEruska

Ze zámoří k nám dorazil ľidovský recept na Brambory Knises s játry.
A aby bylo i něco dobrého k zapití, tak nabízím jeden výborný koktejl pro dámy, ale pánove určite nepohrdnou také.. Blue Curacao Lady

Jako moučník můľete vyzkouąet netradiční Chlebovec s jablky a nebo Tvarohovou pěnu s ovocem. Jako lehký, ale zajímavý oběd pak doporučuji Salát Baku.
01.03.2005 autor: Deniska
........................................................................................................................................................................................................................
VYZKOU©EJTE grilovací MENU
Kuřecí jehla se salátem César (s fotografií)
podáváme s grilovací omáčkou Hoi-Soi
Dýňové balíčky s chilli
........................................................................................................................................................................................................................


Google
 
Web recepty.veruska.cz
 
 
ZDRAVÝ KOUTEK
blahodárné účinky darů přírody
----------------------------------
pepř, vejce, med, citron, jablko, alkohol, brambora, skořice, zázvor, ibišek jedlý, topinambury
SUROVINY, KTERÉ
JSOU "V SEZÓNĚ"

------------------------
duben, květen, červen
červenec, srpen, září
........................................................................................................................................................................................................................
 
ZAJÍMAVOSTI
 
CHŘEST
Chřest - "král zeleniny" - je ceněn především pro svoji jemnou a ušlechtilou chuť připomínající nádech světlých a slunečných dnů, přesně jako roční období, kdy jej sklízíme...
Autor: vEruska
........................................................................................................................................................................................................................
O suši
Přečtěte si jak připravit pravé nefalšované suši u nás, ve střední Evropě. Navíc Vám poradíme, kde dobře nakoupit...
Autor: Kateřina Mamulová
........................................................................................................................................................................................................................
Filipínské receptové okénko
Filipínská kuchyně je jedním z typických představitelů asijské kuchyně. Hojně používaná rýže, nudle, sójová omáčka, tofu (sójový sýr), tropické ovoce a nepřeberné množství mořských potvor a darů činí z této kuchyně pro evropana velmi pozoruhodnou a často ne zcela přitažlivou směsici.
Autor: vEruska
........................................................................................................................................................................................................................
Něco málo o francouzském víně
Tento článeček navazuje na minicyklus o francouzské kuchyni. Dozvíte sezde ja kfrancouzská vína rozdělujeme a značíme, při jaké teplotě je podáváme a navíc přidám několik tipů na výtečné francouzské pochoutky.
Autor: vEruska
........................................................................................................................................................................................................................
Marinování (Marinované pokušení z bílého masa)
Z tohoto článku se dozvíte téměř vše o záhadách a zásadách marinování masa, včetně netradičních receptů na marinády, grilovací omáčky a dip dresinky a dokonce i několik receptů na samotné grilované masíčko.
Autor: Tomáš Mozer
........................................................................................................................................................................................................................
Paella
Chtěli byste se naučit jak uvařit pravou, nefalšovanou paellu? Nyní máte možnost. Čeká vás originální, vlastními zkušenostmi obohacený recept z Bergenu roku 1989 včetně dobové fotodokumentace!
Autor: Tomáš Mozer
........................................................................................................................................................................................................................
Jak používat koření a bylinky
Připravila jsem článeček o bylinkách a koření. Poradím Vám jak je používat a skladovat aby jsme je uchovali čerstvé. A také, pokud bylinky či koření pěstujete, jak je sbírat a sušit.
Autor: vEruska
........................................................................................................................................................................................................................
Něco málo o víně
V tomto článečku se dozvíte se jak a proč víno rozdělujeme, při jaké teplotě a jak jej podáváme, abychom si na něm co nejlépe pochutnali. Jedná se o takový souhrn základních znalostí o víně, které postupně budeme rozšiřovat o další a další informace.
Autor: vEruska
........................................................................................................................................................................................................................
Bramborová dieta na víkend
Obvykle nikdo nemáme během týdne moc času na zdravou životosprávu a pak máme špatné svědomí a ještě hůř i špatný pocit, že máme nějaké to kilo navíc. Mám tu tedy víkendovou dietu pro odlehčení po pracovním týdnu, pomocí které můžete shodit až 1,5 kg.
Autor: vEruska
........................................................................................................................................................................................................................
Indická kuchyně
Základem pro zvládnutí indické kuchyně je především způsob vaření. Vaří se pomalu, v co nejmenším množství vody, pokrm se nechá jen mírně probublávat a dusí se jen velmi mírně. Koření se opraží nasucho nebo s trochou másla ghí. Omáčky ani polévky se nezahušťují moukou nebo jíškou, ale buď se do žadané hustoty vyvaří, nebo se zahušťují kokosovým mlékem. Smažené maso se neobaluje v mouce, ale pouze v rozšlehaném vejci nebo přímo ve strouhance nebo se smaží neobalené. Jako doplněk jídel se podává mnoho druhů pikantních čalamád, čatní nebo kečupů. Připravují se z různých druhů zeleniny, ovoce, oříšků a hlavně koření, octa, citronové a pomerančové šťávy. V tradiční indické kuchyni nemá místo uzené maso, slanina ani uzeniny.
Nejcharakterističtějším indickým kořením je karí. Připravuje se z mnoha druhů koření, v němž nechybí zázvor, koriandr, kardamom, kmín, paprika, pepř, šafrán, kurkuma a další. Pro naše účely postačí karí, které je běžně k dostání v našich obchodech. Dalším hojně využívaným kořením je tzv. horké koření. Jedná se o sedmi druhů koření smíchaných a upravených specifickým způsobem. A výsledek je opravdu horký :)
........................................................................................................................................................................................................................
Mořské ryby
V současné době se na pultech našich obchodů objevuje stále větší výběr ryb mořských, jejichž jména nám často ani nic neříkají, natož abychom věděli, jakým způsobem rybu upravit. A tak nemáme náladu ani chuť rybu koupit a zkusit z ní vyrobit oběd či večeři.
Abychom se tedy osmělili a třeba i zjistili, že mořská ryba může být výtečným pokrmem a především výborným zpestřením našeho jídelníčku, připravila jsem malé seznámení nebo také popis mořských ryb a dalších potvor, se kterými se můžete v obchodech setkat. Dozvíte se tedy jak na ně a co s nimi :) .. makrela .. tuňák .. ryby treskovité .. losos .. platýs .. krab
Autor: vEruska
........................................................................................................................................................................................................................
Nákypy, gratinované pokrmy a suflé
Víte jak připravit tyto druhy pokrmů? Poradíme Vám jak úspěšně zvládnout nákyp či suflé a prozradíme několik chutňoučkých receptů...
Autor: vEruska
........................................................................................................................................................................................................................
Víte kolik druhů italských těstovin vůbec existuje? A víte jak se těstoviny správně upravují? Vše o tomto velmi oblíbeném jídle najdete v Pojednání o těstovinách. A na závěr se dozvíte, jak správně připravit omáčku Pesto a nebo chutné, levné a hlavně vynikající Pasta Carbonara.
Autor: Tomáš Mozer
........................................................................................................................................................................................................................

Abychom odlehčili našemu černému svědomí po svátcích a ještě hůře s nadcházejícím jarem a létem a plavkami a vůbec, připravila jsem tip na dietu s názvem Hubneme zdravě s ovocem, zeleninou a mléčnými výrobky. Dieta je 5ti denní a rozhodně ne drastická, no přesvědčte se sami.
Autor: vEruska
........................................................................................................................................................................................................................
Experimentujete rádi i co se pitíčka týče?
Nyní máte možnost čerpat nápady i u nás. Naše milá krajanka Deniska, žijící v USA, je autorkou našeho nového oddělení Míchaných nápojů, a to nejen alkoholických!
Autor: Deniska
Poslední přírůstky: PARADISE {Ráj} a Thanksgiving
........................................................................................................................................................................................................................
Protože tu zazněl dotaz na výrobu piva, přemluvila jsem se a zpracovala další velmi cenný materiál od Tomáše. Jde o článeček o jeho zkušenostech s výrobou piva obohacený pro nás neznámými okolnostimi. Tento článek jistě všichni, jako správní čeští konzumenti, oceníte :) aaaaaaaaaaa TADY ho máme.
Autor: Tomáš Mozer
........................................................................................................................................................................................................................

Víte Jak jedí Norové? V tomto článku najdete zajímavosti výňate z originální norské minikuchařky Julemat, obsahující tradiční norské vánoční pokrmy.
Autor: Tomáš Mozer
........................................................................................................................................................................................................................
Víte jak se v Norsku prodávají krabi? Víte jak koupit toho správného chutného kraba? A víte, že existují krabí vidličky? Ne? Tak to tu pro Vás máme velmi poučné a pro nás vcelku exotické Pojednání o krabech.
Autor: Tomáš Mozer
........................................................................................................................................................................................................................
Pojednání o jednom malém, útulném a příjemném řeznictví v Bergenu Solheim Kjott, které produkuje ty nejchutnější věci, které si jenom můžete představit. Jste zvědaví jak to vypadá? Nuže přistupte blíže :)
Autor: Tomáš Mozer
........................................................................................................................................................................................................................
Jako jeden z dotazů, které mi zasíláte přišla otázka na výrobu SAKÉ. Takže, ja nejsem sice žádný odborník na lihoviny, ač se to může občas zdát :) ovšem jisté pátrací schopnosti zřejmě mám, protože jsem našla dokument, který obsahuje velmi podrobný návod, jak tento alkohol doma připravit. Jeho autorem je Fred Eckhardt a dokument je psán v angličtině. K jeho otevření budete potřebovat Adobe Acrobat Reader a najdete jej ZDE.
Do češtiny jej překládat zatím nehodlám, snad jen že bych přestala spát a to by se čas našel :) Kdyby ovšem měl někdo velký zájem tento dokument pro nás všechny přeložit, rozhodně nic nenamítám!!!
........................................................................................................................................................................................................................
Všichni jistě známe pokrm Suši, japonskou to tradici. Našla jsem recepty na tento pokrm, které jsou adaptované do našich podmínek, takže velmi jednoduše připravitelné. Ještě jsem je nestihla vyzkoušet, ale na první pohled se zdají být velmi podařené. Dejte mi určitě vědět jaký byl výsledek, až naše suši vyzkoušíte!
suši tuňákové .. suši šunkové .. suši sýrové .. K Suši vždy podáváme omáčku, ve které se suši máčí nebo se jím dochucuje! .. omáčky k suši
........................................................................................................................................................................................................................
 



Stránky, které si právě prohlížíte jsou výsledkem receptové sběratelské činnosti trvající již několik let. Kdysi mi byl vnuknut nápad shromáždit všechny "papírové" recepty do jednotné databáze na web a výsledek toho se nachází právě na těchto stránkách, které fungují, ač je to občas k neuvěření :), už přes 3 roky.