Salát Baku  
 

150 g pečeného kuřecího masa
10 jader vlašských ořechů
100 g másla
6 vařených brambor
salátová okurka
sterilovaná okurka
vařené vejce
100 g majonézy
mletý pepř
sůl
citrónová šáva
malinový sirup
3 rajčata
petrželka

Příprava:
Kuřecí maso a ořechy umeleme a utřeme s máslem, osolíme a opepříme. Na talířek upravíme asi 2 cm vrstvu a dáme vychladit. Vařené brambory, vejce, okurky a 2 rajčata nakrájíme nadrobno, promícháme s majonézou a dáme do salátové mísy rovněž vychladit. Před podáváním připravenou masovou směs pokrájíme na čtverečky a kolmo postavíme do salátu. Svrchu pokapeme citrónovou šávou smíchanou se sirupem. Ozdobíme petrželkou a kolečky rajčete. Podáváme s bílým chlebem, který se potírá máslovou kuřecí směsí.