Kuřecí jehla se salátem Cézar pro 4 osoby
 














1-2 filety na osobu stačí na 1-2 jehly
Marináda-Grilovací omáčka Hoi-Sin

Filety nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu.Potřeme marinádou a necháme marinovat minimálně 1 hodinu.Jehly pečeme na pánvi,nebo na grilu a dáváme pozor abychom neměli silný příkon tepla.Při pečení potíráme marinádou.Jehly podáváme se salátem Cézar a s topinkami s česnekovou pastou.(Tu si uděláme podle receptu-Česnek pečený s červeným vínem-bez přidání vína)

Salát Cézar

3 stroužky česneku
2 žloutky
1/4 lžičky mletého pepře
1 lžičku hořčice (Dijon)
1/2 dl limetkového džusu
1 1/2 dl olivového oleje
50 g parmezánu
1 hlávka salátu Romano,nebo libovolná salátová směs
Postup-česnek,žloutky,pepř,hořčici a džus umixujeme v mixéru a pomalu přiléváme olej jako při výrobě majonézy.Salát umyjeme,osušíme a nakrájíme.Několik listů si necháme celých.Salátovou mísu vyložíme listy,přidáme pokrájený salát a zalijeme dressingem.Navrch poklademe slabě nakrájené plátky parmezánu.

    Pramen-Informační kancelář pro vejce a bílé maso-Norsko