|
|
1-2 filety na osobu stačí na 1-2 jehly
Marináda-Grilovací omáčka Hoi-Sin
Filety nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu.Potřeme marinádou a necháme
marinovat minimálně 1 hodinu.Jehly pečeme na pánvi,nebo na grilu a dáváme
pozor abychom neměli silný příkon tepla.Při pečení potíráme marinádou.Jehly
podáváme se salátem Cézar a s topinkami s česnekovou pastou.(Tu si uděláme
podle receptu-Česnek pečený s červeným vínem-bez přidání vína)
Salát Cézar
3 stroužky česneku
2 žloutky
1/4 lžičky mletého pepře
1 lžičku hořčice (Dijon)
1/2 dl limetkového džusu
1 1/2 dl olivového oleje
50 g parmezánu
1 hlávka salátu Romano,nebo libovolná salátová směs
Postup-česnek,žloutky,pepř,hořčici a džus umixujeme v mixéru a pomalu
přiléváme olej jako při výrobě majonézy.Salát umyjeme,osušíme a nakrájíme.Několik
listů si necháme celých.Salátovou mísu vyložíme listy,přidáme pokrájený
salát a zalijeme dressingem.Navrch poklademe slabě nakrájené plátky parmezánu.
|