|
700 g dýně
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
1/2 lžičky chilli omáčky
nastrouhaná kůra z 1 limety (nebo citronu) 2 lžičky limetové šťávy (nebo
citronové)
|
Příprava:
Dýni rozkrojte a vyloupněte jadérka. Propláchněte je a uchovejte. Nakrájejte
dýni na tenké díly a oloupejte. Za stálého míchání rozehřejte olej a máslo
ve velké pánvi. Vmíchejte chilli omáčku, limetovou kůru a šťávu. Do pánve
přidejte dýni nebo tykev a semínka a míchejte, dokud se vše neobalí ve
voňavém másle. Rozdělte na 4 díly a neprodyšně zabalte do 4 čtverců nastříhaného
alobalu. Grilujte balíčky na horkém uhlí 15-25 minut, dokud není dýně
měkká nebo zapečte v troubě. Podávejte horké!
|