|
Korpus:
6 vajec
300 g cukru
120 g polohrubé mouky
30 g kakaa
Na ozdobení:
700 g banánů
300 g šlehačky
100 g kakaové polevy
džem
|
Příprava:
Vejce vyšleháme spolu s cukrem, přidáme mouku a kakao. Těsto vlijeme do
vymazané formy a pečeme v dobře vyhřáté troubě. Upečený korpus podélně
rozkrojíme na dva stejné pláty. Poté pracujeme jen s jedním plátem, který
na rozkrojené straně potřeme ovocným džemem a na celou plochu dortu rovnoměrně
rozložíme oloupané banány, které pokryjeme vrstvou pevně ušlehané pařížské
šlehačky. Takto připravený dort na horní a boční straně potáhneme ředěnou
kakaovou polevou. Po ztuhnutí rozkrojíme na 12 porcí. Dort je určen pro
rychlou spotřebu.
|