|  | 300 g lístkového těstatrochu hladké mouky
 1 vejce
 4 lžíce smetany
 80 g piškotových drobků
 50 g rozinek
 4 vyzrálá jablka
 1 lžička skořice
 50 g cukru
 
 
 
 
 
 
 | Příprava:Plátky těsta oddělte a nechte rozmrazit. Pak je polože na sebe a vyválejte 
        placku 30x60 cm. Obdelník prořízněte podélně a každý pás na 4 čtverce 
        (15x15 cm). Vejce a smetanu rozkvedlejte a polovinou potřete těsto - mimo 
        míst řezu. Piškotové drobečky promíchejte s rozinkami, posypte středy 
        čtverců. Jablka oloupejte, rozpulte, zbavte jader. Na čtverec položte 
        půlku jablka řezem dolů. Skořicí s cukrem jablka posypte. Rohy překlopte 
        přes jablíčka a spoj lehce stlačte, případně překryjte odřezkem těsta. 
        Těsto potřete zbylým vejcem. Pečte uprostřed trouby.
 |