|
300 g lístkového těsta
trochu hladké mouky
1 vejce
4 lžíce smetany
80 g piškotových drobků
50 g rozinek
4 vyzrálá jablka
1 lžička skořice
50 g cukru
|
Příprava:
Plátky těsta oddělte a nechte rozmrazit. Pak je polože na sebe a vyválejte
placku 30x60 cm. Obdelník prořízněte podélně a každý pás na 4 čtverce
(15x15 cm). Vejce a smetanu rozkvedlejte a polovinou potřete těsto - mimo
míst řezu. Piškotové drobečky promíchejte s rozinkami, posypte středy
čtverců. Jablka oloupejte, rozpulte, zbavte jader. Na čtverec položte
půlku jablka řezem dolů. Skořicí s cukrem jablka posypte. Rohy překlopte
přes jablíčka a spoj lehce stlačte, případně překryjte odřezkem těsta.
Těsto potřete zbylým vejcem. Pečte uprostřed trouby.
|