|
3 kg chřestu
1 lžíce másla
1 lžíce soli
1 lžička cukru
Kečupová omáčka:
5 lžic kečupu
2 lžíce koňaku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička sójové omáčky
3 lžíce oleje
Krabí majonéza:
1/8 l šlehačky
125 g majonézy
100 g krabího masa
1 lžička sladké papriky
tabasco, sůl, pepř, cukr
|
Příprava:
Chřest oloupejte od hlaviček dolů. Dřevnaté konce odřízněte a vařte 10
minut ve 3 l vody, dejte do plátna, zchladlé vymačkejte. Vývar povařte
se solí, máslem a cukrem. Paličky chřestu svažte do svazečků, vložte do
vařící vody, kterou teprve po 5 minutách prudkého vaření osolte. Hlavičky
se nesmějí rozvařit - podle velikosti vařte chřest 20-30 minut. nechte
okapat, podávejte teplý nebo studený. Omáčky namíchejte z uvedených přísad.
I majonézu můžete
připravit sami. Omáčky dochuťte solí, pepřem a cukrem. K chřestu podávejte
brambory sypané petrželkou.
|