Chřest vařený se 2 omáčkami pro 6 osob
90 minut
1 porce 3011 kJ
 

3 kg chřestu
1 lžíce másla
1 lžíce soli
1 lžička cukru

Kečupová omáčka:
5 lžic kečupu
2 lžíce koňaku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička sójové omáčky
3 lžíce oleje

Krabí majonéza:
1/8 l šlehačky
125 g majonézy
100 g krabího masa
1 lžička sladké papriky
tabasco, sůl, pepř, cukr

Příprava:
Chřest oloupejte od hlaviček dolů. Dřevnaté konce odřízněte a vařte 10 minut ve 3 l vody, dejte do plátna, zchladlé vymačkejte. Vývar povařte se solí, máslem a cukrem. Paličky chřestu svažte do svazečků, vložte do vařící vody, kterou teprve po 5 minutách prudkého vaření osolte. Hlavičky se nesmějí rozvařit - podle velikosti vařte chřest 20-30 minut. nechte okapat, podávejte teplý nebo studený. Omáčky namíchejte z uvedených přísad. I majonézu můžete připravit sami. Omáčky dochuťte solí, pepřem a cukrem. K chřestu podávejte brambory sypané petrželkou.




   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů