|
800 g menších brambor
1 střední cibule
300 g mletého masa
1 lžíce oleje
3 lžíce másla
sůl, pepř, sladká paprika
3 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kari koření
1/8 l zeleninové polévky
200 ml smetany ke šlehání
75 g strouhaného sýra
tymián
|
Příprava:
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce asi 20 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme
na kostičky. Spolu s mletým masem ji opékáme na rozpáleném oleji asi 7
minut. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Dále zahřejeme tuk, osmahneme
na něm mouku a posypeme kari kořením. Za stálého míchání podlijeme polévkou
a smetanou, přidáme nastrouhaný sýr. Brambory slijeme. Opláchneme studenou
vodou, oloupeme, připadně přepůlíme. Do nákypové formy vrstvíme brambory,
mleté maso a omáčku. V troubě zapékáme dozlatova (225 stupňů) asi 20 minut.
Posypeme tymiánem.
|