Salát Cézar II. pro 1 osobu
 

85 g parmezánu nastrouhaného
1 malá hlávka salátu
1 plechovka ančoviček
120 g kousků kuřete
6 plátků parmské šunky (nebo anglickou slaninu)
2 lžíce olivového oleje
Na dresink
: 1 vaječný žloutek
1 rozetřený stroužek česneku
120 ml olivového oleje
šťáva z 1 citronu

Příprava:
Salát nakrájejte na kousky. Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia. Plech vytřete sádlem a rozprostřete na něj vrstvu parmezánu. Zapečte v troubě 4-6 minut. Když je parmezán rozpuštěný a bublá, vyjměte jej z trouby a nechte vychladnout. Kuřecí kousky zabalte do parmské šunky a osmahněte na oleji doměkka. Všechny ingredience na dresink smíchejte v míse. Na talíř dejte list salátu a na něj kuřecí směs, ančovičky, parmezánové křupky a dresink.