Abruzský salát pro 4 osoby
 

150 g rajčat
100 g zelených paprik
2 vařená vejce
30 g mladé cibule
200 g vařených zelených fazolek
2 sardelky
50 g tuňáka v oleji
4 lžíce oleje
bazalka, oregano
1 lžíce octa
sůl, mletý pepř








Příprava:
Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, papriky opečeme v troubě, sloupneme slupku a nakrájíme na kousky. K nakrájené zelenině přidáme nakrájená vařená vejce, cibuli a vařené, vychladlé a nakrájené fazolky. Sardelky očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Maso z tuňáka nakrájíme na kousky a vše dobře promícháme v salátové míse. Potom přidáme kousek sekané bazalky a oregana. V hrnečku dobře rozmícháme olej, sůl, ocet a pepř a vzniklou marinádu nalijeme na salát. Necháme ho v chladničce nejméně 1/2 hodiny rozležet.