|
150 g rajčat
100 g zelených paprik
2 vařená vejce
30 g mladé cibule
200 g vařených zelených fazolek
2 sardelky
50 g tuňáka v oleji
4 lžíce oleje
bazalka, oregano
1 lžíce octa
sůl, mletý pepř
|
Příprava:
Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, papriky opečeme v troubě, sloupneme
slupku a nakrájíme na kousky. K nakrájené zelenině přidáme nakrájená vařená
vejce, cibuli a vařené, vychladlé a nakrájené fazolky. Sardelky očistíme,
vykostíme a nakrájíme na kousky. Maso z tuňáka nakrájíme na kousky a vše
dobře promícháme v salátové míse. Potom přidáme kousek sekané bazalky
a oregana. V hrnečku dobře rozmícháme olej, sůl, ocet a pepř a vzniklou
marinádu nalijeme na salát. Necháme ho v chladničce nejméně 1/2 hodiny
rozležet.
|