Kapr rajčátkový pro 4 osoby
 

4 porce kapra
100 g čerstvých hub nebo žampionů
500 g rajčat
100 g oleje
50 g másla
1 cibule
1 citron
1 dl bílého vína
100 g paprik
1 stroužek česneku
pepř, sůl


Příprava:
Porce ryby osolíme, opepříme a v oleji z obou stran krátce opečeme. Zvlášť podusíme na kolečka pokrájená spařená rajčata, která pak prolisujeme. Do vypečené šťávy z rybího masa dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme plátky hub, papriku pokrájenou na nudličky, připravenou podušenou rajčatovou dužinu a směs zalijeme bílým vínem. Ochutíme utřeným česnekem a citronovou šťávou. Krátce podusíme. Připravené porce kapra vložíme do tukem vymazané zapékací misky, přelijeme směsí, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme podusit do trouby. Podáváme s opečenými brambory a okurkovým salátem.