|
4 porce kapra
100 g čerstvých hub nebo žampionů
500 g rajčat
100 g oleje
50 g másla
1 cibule
1 citron
1 dl bílého vína
100 g paprik
1 stroužek česneku
pepř, sůl
|
Příprava:
Porce ryby osolíme, opepříme a v oleji z obou stran krátce opečeme. Zvlášť
podusíme na kolečka pokrájená spařená rajčata, která pak prolisujeme.
Do vypečené šťávy z rybího masa dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme
ji, přidáme plátky hub, papriku pokrájenou na nudličky, připravenou podušenou
rajčatovou dužinu a směs zalijeme bílým vínem. Ochutíme utřeným česnekem
a citronovou šťávou. Krátce podusíme. Připravené porce kapra vložíme do
tukem vymazané zapékací misky, přelijeme směsí, pokapeme rozpuštěným máslem
a dáme podusit do trouby. Podáváme s opečenými brambory a okurkovým salátem.
|