|  | 4 porce kapra 100 g čerstvých hub nebo žampionů
 500 g rajčat
 100 g oleje
 50 g másla
 1 cibule
 1 citron
 1 dl bílého vína
 100 g paprik
 1 stroužek česneku
 pepř, sůl
 
 
 
 | Příprava:Porce ryby osolíme, opepříme a v oleji z obou stran krátce opečeme. Zvlášť 
        podusíme na kolečka pokrájená spařená rajčata, která pak prolisujeme. 
        Do vypečené šťávy z rybího masa dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme 
        ji, přidáme plátky hub, papriku pokrájenou na nudličky, připravenou podušenou 
        rajčatovou dužinu a směs zalijeme bílým vínem. Ochutíme utřeným česnekem 
        a citronovou šťávou. Krátce podusíme. Připravené porce kapra vložíme do 
        tukem vymazané zapékací misky, přelijeme směsí, pokapeme rozpuštěným máslem 
        a dáme podusit do trouby. Podáváme s opečenými brambory a okurkovým salátem.
 |