Valencijské krabí maso pro 4 osoby
 

250 g krabích tyčinek
4 lžíce másla
2 menší cibule
1 červená paprika
1 zelená paprika
2 stroužky česneku
100 g žampionů
sůl, mletý pepř
špetka chilli
1 lžička worcesterové omáčky
1 lžíce hladké mouky
1 dl mléka
1/4 šálku masového vývaru
50 g strouhaného sýra
másla na vymazání

Příprava:
Rozmrazené krabí tyčinky nakrájíme nadrobno. Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme krabí maso, drobně nakrájené papriky a žampiony, utřený česnek a vše usmažíme. Osolíme, opepříme a vložíme do čtyř máslem vymazaných zapékacích misek. Ze zbytku másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a troškou vývaru, dobře rozšleháme a krátce povaříme. Do omáčky vmícháme polovinu nastrouhaného sýra, osolíme ji a přelijeme přes krabí směs v miskách. Povrch zarovnáme, posypeme zbylým sýrem, poklademe vločkami másla a zapečeme v horké troubě až sýr zezlátne. Podáváme s pečivem a bílým vínem.