|
porce tuňáka
citronová šťáva
česnekové stroužky
směs koření na ryby
hladká mouka
olej
|
Příprava:
Rozmrzlé a osušené porce nasolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme
buď rozetřeným česnekem nebo směsí koření na ryby a necháme odležet. Pak
jej zaprášíme hladkou moukou a na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova
opečeme. Podáváme s bramborami či hranolkami. Pokud jste koupili porce
z menších tuňáků, což jsou vlastně odřízlé plátky napříč celého trupu,
dávejte při pečení pozor a při položení porce na olej ji okamžitě obraťte,
aby nedošlo k jednostrannému pnutí svaloviny a porce se nezkroutily. U
čtvrtek z velký tuňáků toto nebezpečí nehrozí. Maso z tuňáků nemá vůbec
žádné jemné svalové kůstky, hodí se tedy i pro děti.
|