Tuňák pečený pro 4 osoby
 

porce tuňáka
citronová šťáva
česnekové stroužky
směs koření na ryby
hladká mouka
olej







Příprava:
Rozmrzlé a osušené porce nasolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme buď rozetřeným česnekem nebo směsí koření na ryby a necháme odležet. Pak jej zaprášíme hladkou moukou a na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova opečeme. Podáváme s bramborami či hranolkami. Pokud jste koupili porce z menších tuňáků, což jsou vlastně odřízlé plátky napříč celého trupu, dávejte při pečení pozor a při položení porce na olej ji okamžitě obraťte, aby nedošlo k jednostrannému pnutí svaloviny a porce se nezkroutily. U čtvrtek z velký tuňáků toto nebezpečí nehrozí. Maso z tuňáků nemá vůbec žádné jemné svalové kůstky, hodí se tedy i pro děti.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů