|
1 kg tresky obecné
sůl, olej
1 mrkev
1 petržel
1 celer
1 cibule
pepř, bobkový list
hladká mouka
vývar
100 g plnotučné hořčice
1 lžíce cukru
mléko
|
Příprava:
Tresku rozkrájíme na 150 g porce a osolíme. Rybu opečeme po obou stranách
na rozpáleném oleji a vyjmeme. Do tuku přidáme na plátky nakrájenou mrkev,
petržel, celer, přidáme cibuli, pepř a bobkový list. Slabě osmažíme, zaprášíme
hladkou moukou a po zasmažení zalijeme vývarem. Omáčku rozmícháme a vaříme.
Během varu přidáme do omáčky hořčici a cukr, asi po 20 minutách přidáme
mléko, omáčku dosolíme, procedíme ji na opečené porce tresky a společně
ještě chvíli povaříme. Podáváme s brambory.
|