|  | 4 porce lososa1 bobkový list
 2 karotky
 3 snítky petrželky
 1 lžička octa
 šťáva z půlky citronu
 1 lžička oleje
 2 malé cibule
 1 stroužek česneku
 1 lžička sekané pažitky
 2 rajčata
 3 lžíce smetany
 sůl, pepř
 tabasco
 
 
 
 | Příprava:Cibulky, česnek a rajčata pokrájíme na malé kousky, karotku pokrájíme 
        na plátky. Osolené, opepřené a citronem pokapané plátky lososa vložíme 
        do hlubší pánve, přidáme bobkový list, petrželku, karotku, ocet a citronovou 
        šťávu a přilijeme tolik vody, aby vše bylo ponořené. Uvedeme do varu a 
        povaříme 4-5 minut. Na menší pánvi na oleji osmažíme cibuli a česnek, 
        přidáme pažitku a rajčata, několik kapek tabasca, osolíme a opepříme. 
        Chvilku podusíme, pak přilijeme smetanu a dusíme další 3 minuty. Jednotlivé 
        porce lososa na talířích přelijeme rajskou omáčkou a ozdobíme plátkem 
        citronu. Podáváme s brambory a dušenými fazolkami.
 
 
 
 
 |