|
4 porce lososa
1 bobkový list
2 karotky
3 snítky petrželky
1 lžička octa
šťáva z půlky citronu
1 lžička oleje
2 malé cibule
1 stroužek česneku
1 lžička sekané pažitky
2 rajčata
3 lžíce smetany
sůl, pepř
tabasco
|
Příprava:
Cibulky, česnek a rajčata pokrájíme na malé kousky, karotku pokrájíme
na plátky. Osolené, opepřené a citronem pokapané plátky lososa vložíme
do hlubší pánve, přidáme bobkový list, petrželku, karotku, ocet a citronovou
šťávu a přilijeme tolik vody, aby vše bylo ponořené. Uvedeme do varu a
povaříme 4-5 minut. Na menší pánvi na oleji osmažíme cibuli a česnek,
přidáme pažitku a rajčata, několik kapek tabasca, osolíme a opepříme.
Chvilku podusíme, pak přilijeme smetanu a dusíme další 3 minuty. Jednotlivé
porce lososa na talířích přelijeme rajskou omáčkou a ozdobíme plátkem
citronu. Podáváme s brambory a dušenými fazolkami.
|