|
asi 1 kg lososa vcelku, nejlépe čerstvého
3 polévkové lžíce soli
3 polévkové lžíce cukru
1 celý pepř
několik jalovcových bobulí
1 lžička koriandru
3 snítky kopru
Hořčicová omáčka:
3 lžíce francouzské hořčice
1 lžička octa
1 lžička práškového cukru
1 žloutek
sůl, mletý pepř
necelé 0,5 dl oleje
|
Příprava:
Smícháme hořčici, ocet, cukr, žloutek, sůl, koření, postupně přimícháme
olej a nakonec přidáme sekaný kopr. Důkladně promícháme. Lososa seřízneme
po celé délce podél páteře, čímž získáme dva dlouhé filety a zbyte hlava
s páteří. Z filetů opatrně odstraníme podříznutím žeberní kosti. Roztlučeme
koriandr, celý pepř a jalovec, smícháme se solí, cukrem a nasekaným koprem.
Tuto směs řádně vetřeme do masa, zakryjeme jej potravinářskou fólií a
necháme v chladnu nejméně 36 hodin odležet, přičemž několikrát obrátíme.
Z naleželých filetů nakrájíme plátky, které podáváme s hořčičnou omáčkou.
Takto můžete marinovat i velké pstruhy.
|