Losos na bylinkách pro 4 osoby
1 porce 2130 kJ
příprava 35 minut
 

1/2 většího svazečku sušeného tymiánu
5 čerstvých větviček tymiánu
8 bobkových listů
1 kg lososa
1 hlíza fenyklu pokrájená na 8 dílů
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
chléb jako příloha


  Příprava:
Na mřížku grilu dejte sušený tymián, větvičky rozmarýnu a bobkové listy tak, aby pokrývaly o něco větší prostor než losos. Položte lososa na bylinky. Okolo ryby rozložte fenykl. V misce promíchejte citronovou šťávu a olej a lososa směsí potřete. Lososa pokryjte fólií, aby zůstal šťavnatý. Opékejte ho 20-30 minut a často potírejte směsí citronové šťávy a oleje. Odstraňte lososa z grilu, pokrájejte na plátky a podávejte s fenyklem a chlebem.