Krab se žampionovou omáčkou pro 4 osoby
 

250 g krabího masa (nebo krabích tyčinek)
50 g másla
2 lžíce mouky
1 malá cibulka
2 velké lížce sekané petrželky
100 g žampionů
1 šálek smetany
100 g tvrdého strouhaného sýra
5 lžic bílého vermutu
špetka bílého pepře
sůl

Příprava:
Na másle zpěníme na plátky nakrájené žampiony, nasekanou petrželku a cibuli. Přidáme mouku, mírně ji osmahneme a za stálého míchání vše zalijeme smetanou. Přidáme strouhaný sýr a mícháme, až se rozpustí. Ochutíme vermutem, opepříme, osolíme. Opatrně vmícháme připravené krabí maso rozkrájené na kousky a necháme 8-10 minut prohřát. Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.