Květáková roláda pro 6 osob
1 porce 1140 kJ
příprava 70 minut
 






1 malý květák
4 vejce
90 g strouhaného čedaru
60 g měkkého sýra
1/2 lžičky hořčice
špetka strouhaného oříšku
sůl, pepř

Náplň:
1 pokrájený svazek řeřichy
60 g másla
25 g mouky
1,75 dl bílého jogurtu
25 g strouhaného čedaru
60 g měkkého sýra

  Příprava:
Pekáč vyložte pergamenovým papírem. Uvařte květák v páře, aby byl měkký, a opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou. Rozmačkejte jej na kaši nebo rozmixujte. Našlehejte žloutky a přidejte je ke květáku společně s 60 g čedaru a měkkého sýra, muškátovým oříškem, hořčicí, solí a pepřem. Nakonec ušlehejte z bílků nepříliš tuhý sníh a vmíchejte ho do směsi. Rozprostřete směs rovnoměrně do pekáče. V předehřáté troubě ji při teplotě 190 stupňů Celsia pečte 20-25 minut, až se zvedne a získá nazlátlou barvu. Pokrájejte řeřichu a několik snítek si schovejte na ozdobení. V pánvičce rozspusťte máslo. Za neustálého míchání řeřichu 3 minuty smažte. Přidejte mouku a jogurt, vše promíchejte a smažte další 2 minuty. Přidejte sýry. Vyklopte upečenou směs na navlhčený kus látky pokrytý pergamenovým papírem. Odloupněte z vršku papír a minutu nechte unikat páru. Pak upečenou směs stočte do rolády, včetně nového kusu pergamenu. Roládu rozbalte, pokryjte celý povrch směsí z pánve a zase ji srolujte. Vložte ji do pekáče, posypte zbývajícím sýrem a nechte ji ještě 5 minut péci. Podávejte ji okamžite, pokud chcete podávat teplou, nebo ji nechte před podáváním vychladnout.

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů