Drůbeží salát se zeleninou  
 

3 hlávkové saláty
4 větší rajčata
1 celer
3 cibule
4 vejce vařená natvrdo
300 g vykostěného slepičího
nebo kuřecího masa
1 lžíce cukru
1/4 lžičky mletého pepře
špetka Glutasolu
špetka soli
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa
1 lžíce sójové omáčky
půl šálku vody








Příprava:
Pečlivě vypraný hlávkový salát rozkrájíme na kousky, přidáme na plátky rozkrájená rajčata, jemně nasekanou cibuli, předem uvařený a na kostičky nakrájený celer a uvařené bílky. Dále přidáme na kostičky nakrájené uvařené maso z drůbeže. Vše vložíme do hlubší mísy.
Mezitím uděláme omáčku: uvařené žloutky rozetřeme s olejem, přidáme sůl, cukr, mletý pepř, ocet sójovou omáčku a půl šálku vody. Touto omáčkou salát přelijeme, posypeme Glutasolem a lehce promícháme. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce a podáváme.





 


   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů