|
3 hlávkové saláty
4 větší rajčata
1 celer
3 cibule
4 vejce vařená natvrdo
300 g vykostěného slepičího
nebo kuřecího masa
1 lžíce cukru
1/4 lžičky mletého pepře
špetka Glutasolu
špetka soli
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce octa
1 lžíce sójové omáčky
půl šálku vody
|
Příprava:
Pečlivě vypraný hlávkový salát rozkrájíme na kousky, přidáme na plátky
rozkrájená rajčata, jemně nasekanou cibuli, předem uvařený a na kostičky
nakrájený celer a uvařené bílky. Dále přidáme na kostičky nakrájené uvařené
maso z drůbeže. Vše vložíme do hlubší mísy.
Mezitím uděláme omáčku: uvařené žloutky rozetřeme s olejem, přidáme sůl,
cukr, mletý pepř, ocet sójovou omáčku a půl šálku vody. Touto omáčkou
salát přelijeme, posypeme Glutasolem a lehce promícháme. Necháme asi 1
hodinu odležet v chladničce a podáváme.
|