|  |  6 
        velkých cibulí 100 g másla
 1 lžička pepře
 1,5 l vývaru
 2 krajíce chleba bez kůrky
 150 ml suchého bílého vína
 50 g tvrdého nastrouhaného sýra
 
 | Příprava:Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. 75 g másla rozehřejte v hrnci, 
        přidejte cibuli a osmahněte ji do sklovita. Přidejte pepř, vývar, uveďte 
        do varu a vařte 10 minut. Mezitím rozehřejte zbytek másla na pánvi, chléb 
        nakrájejte na kostičky a osmahněte jej dozlatova. Osmažený chléb můžete 
        osušit od přebytečného tuku ubrouskem. Do polévky zamíchejte bílé víno, 
        dochuťte a zahřejte. Polévku podávejte na talířích posypanou osmaženým 
        chlebem a strouhaným sýrem.
 
 |