|  | 500 g hovězího žebra200 g polévkové zeleniny kořenové
 50 g kedluben
 50 g hlávkového zelí
 1 menší cibule
 2 stroužky česneku
 1 rajče
 1 zelený paprikový lusk
 50 g zeleného hrášku
 50 g hub nebo 10 g sušených hub
 50 g vlasových nudlí
 zrnka celého pepře a nového koření
 petrželová nať
 sůl, polévkové koření
 
 
 
 
 | Příprava:Omyté maso dáme vařit do 2l vody s kořením a solí. Když maso měkne, přidáme 
        nahrubo strouhanou nebo na kostičky krájenou zeleninu a hřášek, houby 
        a cibuli nakrájenou na jemné kroužky. Když zelenina změkne, vyjmeme maso, 
        vykostíme, nakrájíme na porce a vrátíme do polévky. Polévkové nudle uvaříme 
        zvlášť v osolené vodě a scezené přidáme do polévky současně s jemně nasekanou 
        petrželovou natí. Polévku dochutíme malým množstvím polévkového koření 
        a solí.
 
 
 
 
 
 |