|
500 g hovězího žebra
200 g polévkové zeleniny kořenové
50 g kedluben
50 g hlávkového zelí
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 rajče
1 zelený paprikový lusk
50 g zeleného hrášku
50 g hub nebo 10 g sušených hub
50 g vlasových nudlí
zrnka celého pepře a nového koření
petrželová nať
sůl, polévkové koření
|
Příprava:
Omyté maso dáme vařit do 2l vody s kořením a solí. Když maso měkne, přidáme
nahrubo strouhanou nebo na kostičky krájenou zeleninu a hřášek, houby
a cibuli nakrájenou na jemné kroužky. Když zelenina změkne, vyjmeme maso,
vykostíme, nakrájíme na porce a vrátíme do polévky. Polévkové nudle uvaříme
zvlášť v osolené vodě a scezené přidáme do polévky současně s jemně nasekanou
petrželovou natí. Polévku dochutíme malým množstvím polévkového koření
a solí.
|