Bosenská pro 4 osoby
 

1/2 slepice (kuře)
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
asi 50 g celeru
6 bamií
20 g rýže
2 stroužky česneku
2 rajčata
2 lžíce smetany
pálivá paprička
1 žloutek
sůl, pepř
petrželka











Příprava:
Očištěnou slepici (kuře) dáme vařit do osolené studené vody, přidáme 8 kuliček pepře a uvaříme doměkka. Masso obereme z kostí, pokrájíme a vrátíme do vývaru spolu s nakrájenou cibulí, kořenovou zeleninou, bamií, rajčaty a česnekem, nakrájenou pálivou papričkou a dále vaříme. Zvláště uvaříme rýži. Když je zelenina měkká, přidáme do ní rýži. Necháme přejít var a stáhneme z ohně. Vylepšíme smetanou se žloutkem a posypeme sekanou petrželkou.







.