|  | Krém: 1 kg zralých meruněk
 6 plátků čiré želatiny
 šťáva z 1 citronu
 4 cl meruňkové pálenky
 1/4 l suchého bílého vína
 100 g třtinového cukru
 
 Smetana:
 30 g jemně ovocného cukru
 1 lžička mleté skořice
 150 g smetany ke šlehání
 | Příprava:Meruňky krátce ponoříme do vroucí vody, vyjmeme, zchladíme, oloupeme a 
        rozpůlíme a vypeckujeme. Půlky meruněk nakrájíme na čtvrtky, želatinu 
        namočíme do studené vody, necháme ji nabobtnat a dobře vylisujeme. Zbývající 
        meruňky s citronovou šťávou, pálenkou, bílým vínem a třtinovým cukrem 
        dáme do hrnce, přivedeme k varu. Povaříme, vyjmeme a rozmixujeme. Přidáme 
        želatinu a mícháme, až se v horkém meruňkovém pyré rozpustí. Přimícháme 
        čtvrtky meruněk. Krém rozdělíme na 4 talíře, přikryjeme a necháme chladit 
        nejméně 2 hodiny. Ovocný cukr smícháme se skořicí. Smetanu ušleháme a 
        postupně přidáváme skořicový cukr. Skořicovou šlehačku upravíme na vychlazený 
        krém.
 |