|
3 dl hladké mouky
1,5 dl moučkového cukru
1/4 lžičky prášku do pečiva
1 l bílého jogurtu
200 g ovoce - jahody, borůvky,...
1 dl cukru
ghí nebo olej
|
Příprava:
Mouku, práškový cukr, prášek do pečiva a polovinu jogurtu smíchejte v
husté těsto, abyste z něj mohli lžící vytvářet noky. V hlubší pánvi nebo
kastrolu se silným dnem rozehřejte hlubokou vrstvu ghí nebo oleje a lžící
do něj vkládejte noky. Na středním plameni smažte, často obracejte, dokud
nebudou noky zlatohnědé a nebudou vydávat dutý zvuk na poklep. Vyndejte
a nechte okapat. Mezitím promíchejte zbytek jogurtu, rozmačkané ovoce
a cukr. Okapané noky vložte do sladké jogrutové omáčky a nechte nasáknout.
|