|  |  3 dl hladké mouky1,5 dl moučkového cukru
 1/4 lžičky prášku do pečiva
 1 l bílého jogurtu
 200 g ovoce - jahody, borůvky,...
 1 dl cukru
 ghí nebo olej
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | Příprava:Mouku, práškový cukr, prášek do pečiva a polovinu jogurtu smíchejte v 
        husté těsto, abyste z něj mohli lžící vytvářet noky. V hlubší pánvi nebo 
        kastrolu se silným dnem rozehřejte hlubokou vrstvu ghí nebo oleje a lžící 
        do něj vkládejte noky. Na středním plameni smažte, často obracejte, dokud 
        nebudou noky zlatohnědé a nebudou vydávat dutý zvuk na poklep. Vyndejte 
        a nechte okapat. Mezitím promíchejte zbytek jogurtu, rozmačkané ovoce 
        a cukr. Okapané noky vložte do sladké jogrutové omáčky a nechte nasáknout.
 
 
 
 
 |