|
500 g třešní
750 g měkkého tvarohu
1/8 l mléka
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
1 lžíce strouhané citronové kůry
3 lžíce citronové šťávy
2 vejce
1 lžíce másla
50 g rozinek
125 g cukru
hladká mouka
|
Příprava:
Třešně omyjte, osušte, zbavte pecek. Do mísy dejte tvaroh, mléko, pudinkový
prášek, vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu a 2 žloutky. Vymíchejte
hladký krém. Dortovou formu průměru 24 cm vymastěte rozehřátým máslem.
Rozinky a mouku smíchejte. Z bílků ušlehejte sníh, pomalu přidávejte cukr
a šlehejte, dokud nebude pevný. Rozinky a sníh zlehka vmíchejte do tvarohového
krému. Vlijte do formy, povrch uhlaďte. Třešně rovnoměrně rozložte na
povrch. Koláč pečte uprostřed předehřáté trouby (150 stupňů C). Vychladnout
jej nechte ve formě.
|