Tvarohový koláč s třešněmi 12 porcí
40 minut
1 porce 782 kJ
 

500 g třešní
750 g měkkého tvarohu
1/8 l mléka
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
1 lžíce strouhané citronové kůry
3 lžíce citronové šťávy
2 vejce
1 lžíce másla
50 g rozinek
125 g cukru
hladká mouka







Příprava:
Třešně omyjte, osušte, zbavte pecek. Do mísy dejte tvaroh, mléko, pudinkový prášek, vanilkový cukr, citronovou kůru a šťávu a 2 žloutky. Vymíchejte hladký krém. Dortovou formu průměru 24 cm vymastěte rozehřátým máslem. Rozinky a mouku smíchejte. Z bílků ušlehejte sníh, pomalu přidávejte cukr a šlehejte, dokud nebude pevný. Rozinky a sníh zlehka vmíchejte do tvarohového krému. Vlijte do formy, povrch uhlaďte. Třešně rovnoměrně rozložte na povrch. Koláč pečte uprostřed předehřáté trouby (150 stupňů C). Vychladnout jej nechte ve formě.




   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů