Tvarohová bublanina na menší plech
 

100 g másla
80 g cukru
2 vejce
250 g plnotučného tvarohu
180 g dětské krupice
asi 5 lžic mléka
citrónová kůra
tuk na plech
500 g ovoce (višně, rybíz, meruňky, švestky - podle sezóny)

Příprava:
Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny. Pak přidáme tvaroh a krupici, kterou jsme předem zvlhčili mlékem. Přistrouháme trochu citrónové kůry a nakonec lehce vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků. Plech vymažeme tukem, těsto na něj rozprostřeme a poklademe ovocem. Pečeme zvolna v dobře předehřáté troubě asi půl hodiny. Prochladlou bublaninu krájíme na čtverce.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů