Reveňový koláč se sněhem  
 

250 g hladké mouky
100 g cukru
125 g másla
1 sáček vanilinového cukru
2 žloutky
sůl

Náplň:
v 1,5 kg reveně
500 g cukru
100 g jemně krájených mandlí
2 bílky

Příprava:
Mouku prosijeme na vál, přisypeme cukr, vanilinový cukr a sůl, přidáme na lístky nakrájené máslo, žloutky a vše zpracujeme na hladké těsto, které uložíme zakryté na 30 minut do chladna. Odpočaté těsto do tenka rozválíme, dáme na tukem potřený plech a v dobře předehřáté troubě 5 minut pečeme. Pak plech vyjmeme z trouby, na těsto rozložíme stejnoměrně očištěnou a na stejné kousky nakrájenou reveň, zasypeme 350 g cukru a koláč vložíme na 20 minut do horké trouby. Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, vmícháme do něj zbylý cukr a jemně krájené mandle a sněhem potřeme koláč. Dalších 5-8 minut pečeme, až sníh zpevní a zezlátne.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů