|
250 g hladké mouky
100 g cukru
125 g másla
1 sáček vanilinového cukru
2 žloutky
sůl
Náplň:
v 1,5 kg reveně
500 g cukru
100 g jemně krájených mandlí
2 bílky
|
Příprava:
Mouku prosijeme na vál, přisypeme cukr, vanilinový cukr a sůl, přidáme
na lístky nakrájené máslo, žloutky a vše zpracujeme na hladké těsto, které
uložíme zakryté na 30 minut do chladna. Odpočaté těsto do tenka rozválíme,
dáme na tukem potřený plech a v dobře předehřáté troubě 5 minut pečeme.
Pak plech vyjmeme z trouby, na těsto rozložíme stejnoměrně očištěnou a
na stejné kousky nakrájenou reveň, zasypeme 350 g cukru a koláč vložíme
na 20 minut do horké trouby. Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, vmícháme
do něj zbylý cukr a jemně krájené mandle a sněhem potřeme koláč. Dalších
5-8 minut pečeme, až sníh zpevní a zezlátne.
|