Rebarbora ve višňovém likéru pro 4-6 osoby
 

400 ml teplého mléka
3 vejce
3 lžíce mletého cukru
3 lžíce hladké mouky
2-3 lžíce rozpuštěného másla
450 g rebarbory nakrájené na kousky a naložené ve višňovém likéru a cukru na nejméně hodinu
2 lžíce višňového likéru
2 lžíce cukru

Příprava:
Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia. Všechni ingredience smíchejte a rozšlehejte dohromady. Naloženou rebarboru dejte do máslem vymazané ohnivzdorné mísy o rozměrech asi 30x23 cm, a polijte ji těstem. Pečte 30 až 35 minut. Upečenou rebarboru vyjměte z trouby, posypte mletým cukrem a ihned podávejte.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů