Pavlova pro 8 osob
1 porce 1350 kJ
doba přípravy 3 hodiny
 


6 bílků
1/2 lžičky vinného kamene
225 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
3 dl smetany
400 g jahod, rozpůlených
3 lžíce pomerančového likéru
ovoce dle chuti na ozdobu





  Příprava:
Vyložte plech pergamenovým papírem a vyznačte si na něm velikost servírovacího talíře. Množství odpovídá podnosu o průměru 30 m. Z bílků a vinného kamene vyšlehejte tuhý sníh. Postupně přidávejte cukr a vanilku. Šlehejte, dokud směs nebude hladká a pevná. Lžící nanášejte směs od okrajů ke středu vyznačeného tvaru na plechu, na okrajít bude směsi více, ve středu méně. Délka pečení závisí na vaší chuti. Při teplotě 140 stupňů Celsia a době pečení 1 1/2 hodiny budete mít pečivo měkké, při teplotě 110 stupňů Celsia a době pečení 3 hodiny bude pečivo suché a křehké. Před servírováním ušlehejte šlehačku a lžící naneste na pečivo, tak aby okraj zůstal volný. Jahody a likér smíchejte a lžící poklaďte na šlehačku. Ozdobte ovocem.
   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů