Pavlova | pro 8 osob 1 porce 1350 kJ doba přípravy 3 hodiny |
|
|
6 bílků |
|
Příprava: Vyložte plech pergamenovým papírem a vyznačte si na něm velikost servírovacího talíře. Množství odpovídá podnosu o průměru 30 m. Z bílků a vinného kamene vyšlehejte tuhý sníh. Postupně přidávejte cukr a vanilku. Šlehejte, dokud směs nebude hladká a pevná. Lžící nanášejte směs od okrajů ke středu vyznačeného tvaru na plechu, na okrajít bude směsi více, ve středu méně. Délka pečení závisí na vaší chuti. Při teplotě 140 stupňů Celsia a době pečení 1 1/2 hodiny budete mít pečivo měkké, při teplotě 110 stupňů Celsia a době pečení 3 hodiny bude pečivo suché a křehké. Před servírováním ušlehejte šlehačku a lžící naneste na pečivo, tak aby okraj zůstal volný. Jahody a likér smíchejte a lžící poklaďte na šlehačku. Ozdobte ovocem. |
||