Jahodová roláda 1 kus 698 kJ
pro 8 osob
 

3 vejce
125 g moučkového cukru
125 g hladké mouky
1 lžíce horké vody

Náplň:
2 dl nízkotučného bílého jogurtu
1 lžička mandlové esence
225 g malých jahod
15 g opražených mandlových lupínků
1 lžička moučkového cukru


Příprava:
Předehřejte troubu na 220 stupňů C. Vyložte pečící plech o rozměrech 35x25 cm pergamenovým papírem. Do mísy dejte rozšlehaná vejce a moučkový cukr. Mísu dejte nad hrnec s horkou vodou a šlehejte, dokud směs nezhoustne a nezbělá. Mísu odstavte z hrnce. Přisypte mouku do vaječné směsi a přilijte horkou vodu. Promíchejte, nalijte na plech a pečte 8-10 minut, dokud neztuhne a nezezlátne. Upečené těsto přendejte na nový list pergamenového papíru. Původní papír z těsta sloupněte a těsto spolu s novým pergamenovým papírem pevně zarolujte. Zabalte do utěrky a nechte chladnout. Smíchejte jogurt s mandlovým extraktem. Ponechte několik jahod na ozdobu, zbytek omyjte, zbavte stopek. Do dalšího použití nechte směs vychladit v lednici. Rozbalte těsto, pomažte jogurtovou směsí a posypte jahodami. Těsto opět zarolujte a dejte na talíř. Posypte mandlemi a poprašte moučkovým cukrem. Ozdobte uschovanými jahodami.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů