|
3 vejce
125 g moučkového cukru
125 g hladké mouky
1 lžíce horké vody
Náplň:
2 dl nízkotučného bílého jogurtu
1 lžička mandlové esence
225 g malých jahod
15 g opražených mandlových lupínků
1 lžička moučkového cukru
|
Příprava:
Předehřejte troubu na 220 stupňů C. Vyložte pečící plech o rozměrech 35x25
cm pergamenovým papírem. Do mísy dejte rozšlehaná vejce a moučkový cukr.
Mísu dejte nad hrnec s horkou vodou a šlehejte, dokud směs nezhoustne
a nezbělá. Mísu odstavte z hrnce. Přisypte mouku do vaječné směsi a přilijte
horkou vodu. Promíchejte, nalijte na plech a pečte 8-10 minut, dokud neztuhne
a nezezlátne. Upečené těsto přendejte na nový list pergamenového papíru.
Původní papír z těsta sloupněte a těsto spolu s novým pergamenovým papírem
pevně zarolujte. Zabalte do utěrky a nechte chladnout. Smíchejte jogurt
s mandlovým extraktem. Ponechte několik jahod na ozdobu, zbytek omyjte,
zbavte stopek. Do dalšího použití nechte směs vychladit v lednici. Rozbalte
těsto, pomažte jogurtovou směsí a posypte jahodami. Těsto opět zarolujte
a dejte na talíř. Posypte mandlemi a poprašte moučkovým cukrem. Ozdobte
uschovanými jahodami.
|