|  | 3 vejce125 g moučkového cukru
 125 g hladké mouky
 1 lžíce horké vody
 
 Náplň:
 2 dl nízkotučného bílého jogurtu
 1 lžička mandlové esence
 225 g malých jahod
 15 g opražených mandlových lupínků
 1 lžička moučkového cukru
 
 
 
 | Příprava:Předehřejte troubu na 220 stupňů C. Vyložte pečící plech o rozměrech 35x25 
        cm pergamenovým papírem. Do mísy dejte rozšlehaná vejce a moučkový cukr. 
        Mísu dejte nad hrnec s horkou vodou a šlehejte, dokud směs nezhoustne 
        a nezbělá. Mísu odstavte z hrnce. Přisypte mouku do vaječné směsi a přilijte 
        horkou vodu. Promíchejte, nalijte na plech a pečte 8-10 minut, dokud neztuhne 
        a nezezlátne. Upečené těsto přendejte na nový list pergamenového papíru. 
        Původní papír z těsta sloupněte a těsto spolu s novým pergamenovým papírem 
        pevně zarolujte. Zabalte do utěrky a nechte chladnout. Smíchejte jogurt 
        s mandlovým extraktem. Ponechte několik jahod na ozdobu, zbytek omyjte, 
        zbavte stopek. Do dalšího použití nechte směs vychladit v lednici. Rozbalte 
        těsto, pomažte jogurtovou směsí a posypte jahodami. Těsto opět zarolujte 
        a dejte na talíř. Posypte mandlemi a poprašte moučkovým cukrem. Ozdobte 
        uschovanými jahodami.
 |