Jahodový moučník  
 

280 g hladké mouky
120 g másla
1 dl studeného mléka
2 lžíce cukru
500 g menších jahod

Krém:
1/2 l mléka
2 vanilkové cukry
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce másla
3 žloutky

Příprava:
Mouku, změklé máslo, cukr a mléko zpracujeme na vále, podsypeme moukou a zpracujeme hladké těsto. Přikryjeme moukou a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme ho sáčkem, aby neosychalo a dáme na 30 minut do chladna. Pak ho rozdělíme na polovinu, vyválíme kruhy, vložíme je do vymaštěné a moukou vysyané dortové formy, propícháme vidličkou a upečeme v horké troubě dosvětla. Mezitím svaříme mléko s 1 sáčkem cukru, se zbytkem cukru ušleháme v hrnku vejce a zašleháme i mouku. Vložíme na oheň a pomalu přiléváme horké mléko. Pilně mícháme a zahříváme. Když krém dosáhl varu, sejmeme jej z ohně, po krátkém ochlazení vmícháme máslo a mícháme do vychlazení. Studeným krémem potřeme upečené kruhy, poklademe je jahodami a spojíme.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů