|  | 280 g hladké mouky 120 g másla
 1 dl studeného mléka
 2 lžíce cukru
 500 g menších jahod
 
 Krém:
 1/2 l mléka
 2 vanilkové cukry
 2 lžíce polohrubé mouky
 1 lžíce másla
 3 žloutky
 
 
 | Příprava:Mouku, změklé máslo, cukr a mléko zpracujeme na vále, podsypeme moukou 
        a zpracujeme hladké těsto. Přikryjeme moukou a vypracujeme hladké těsto. 
        Přikryjeme ho sáčkem, aby neosychalo a dáme na 30 minut do chladna. Pak 
        ho rozdělíme na polovinu, vyválíme kruhy, vložíme je do vymaštěné a moukou 
        vysyané dortové formy, propícháme vidličkou a upečeme v horké troubě dosvětla. 
        Mezitím svaříme mléko s 1 sáčkem cukru, se zbytkem cukru ušleháme v hrnku 
        vejce a zašleháme i mouku. Vložíme na oheň a pomalu přiléváme horké mléko. 
        Pilně mícháme a zahříváme. Když krém dosáhl varu, sejmeme jej z ohně, 
        po krátkém ochlazení vmícháme máslo a mícháme do vychlazení. Studeným 
        krémem potřeme upečené kruhy, poklademe je jahodami a spojíme.
 |