|
280 g hladké mouky
120 g másla
1 dl studeného mléka
2 lžíce cukru
500 g menších jahod
Krém:
1/2 l mléka
2 vanilkové cukry
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce másla
3 žloutky
|
Příprava:
Mouku, změklé máslo, cukr a mléko zpracujeme na vále, podsypeme moukou
a zpracujeme hladké těsto. Přikryjeme moukou a vypracujeme hladké těsto.
Přikryjeme ho sáčkem, aby neosychalo a dáme na 30 minut do chladna. Pak
ho rozdělíme na polovinu, vyválíme kruhy, vložíme je do vymaštěné a moukou
vysyané dortové formy, propícháme vidličkou a upečeme v horké troubě dosvětla.
Mezitím svaříme mléko s 1 sáčkem cukru, se zbytkem cukru ušleháme v hrnku
vejce a zašleháme i mouku. Vložíme na oheň a pomalu přiléváme horké mléko.
Pilně mícháme a zahříváme. Když krém dosáhl varu, sejmeme jej z ohně,
po krátkém ochlazení vmícháme máslo a mícháme do vychlazení. Studeným
krémem potřeme upečené kruhy, poklademe je jahodami a spojíme.
|