Drobenkový koláč s ovocem pro 6 osob
20 minut + 20 minut pečení
1 porce 1191 kJ
 

20-75 g změklého másla
250 g reveně
500 g jablek
100 g cukru
2 lžičky skořice
100 g ovesných vloček
špetka soli











Příprava:
Formu vymastěte 20 g másla. Oloupanou reveň nakrájejte na tenké plátky a rozložte na dno. Jablka oloupejte, odstraňte pecky a pokrájejte na tenké plátky. Navrstvěte je na reveň. 2 lžíce cukru smíchejte se lžičkou skořice, jablka posypejte. Z ovesných vloček, 75 g másla, cukru, soli a lžičky skořice v míse 2 vidličkami nebo v prstech připravte drobenku. Drobenkou posypte povrc ovoce. Formu vložte do středu předehřáté trouby a pčete, dokud drobenka nezrůžoví (200 stupňů C).






   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů