Vepřová roláda s lečem pro 4 osoby
 

plát vepřového masa
2 párky
2 lžíce hořčice
2 lžíce tuku
sůl, pepř
4 papriky
4 rajčata
4 vajíčka
cibule
sekaná petrželová nať














Příprava:
Náplň: nakrájenou cibuli osmahneme na lžíci tuku, přidáme nakrájené papriky bez jadýrek a nakrájená rajčata. Dusíme, až je zelenina měkká. Vmícháme vejce a přisypeme petrželovou nať.
Plát vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe lečovou náplní. Do středu položíme oloupaný párek. Maso svineme do rolády a ovážeme silnou nití, vložíme do pekáčku na lžíci tuku a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou. Krátce před dopečením odklopíme, aby bylo maso růžové. Upečené maso zbavíme nití a nakrájíme na plátky.






   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů