|
600 g vepřové kýty
3 lžíce oleje
1 pórek
2 lilky
2 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce škrobu
Zálivka:
2 lžíce dezertního vína
1 lžička sójové omáčky
1 lžička cukru
sůl
Glutasol nebo Vegetu
1 šálek hovězího vývaru
1 lžička máčeného škrobu
|
Příprava:
Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme vejce a škrob, promícháme
a necháme asi 20 minut odležet. Zatím oloupeme lilek, nakrájíme jej na
kostičky, prosolíme a necháme "vyplakat". Takto připravený lilek osušíme,
zvolna osmažíme a na části oleje dáme stranou na teplo. Na pánvi opečeme
připravené maso, přidáme na kostičky nakrájený pórek, třeny česnek a osmažený
lilek. Chviličku podusíme, zalijeme zálivkou, promícháme a podáváme na
teplém talíři.
|