|
650 g roštěnce
4 lžíce sádla nebo oleje
4 větší cibule
1 stroužek třeného česneku
špetka Glutasolu
sůl
1/4 lžičky mletého bílého pepře
zelená petrželová nať
1 větší květák
1 lžička sójové omáčky
|
Příprava:
Hovězí maso nakrájíme na velice tenké plátky. Ve větší pánvi rozehřememe
tuk a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli. V zápětí přidáme nakrájené
hovězí maso a vidličkou dobře promícháme tak, aby se neslepilo. Dále přidáme
sůl, pepř, Glutasol a sójovou omáčku. Nesmíme dlouho opékat, aby maso
neztvrdlo ale zůstalo uvnitř měkké. Osmahlé maso dáme na talíř a uschováme
na teple. Do vzniklé šťávy dáme na růžičky rozdělený květák a pod pokličkou
jej asi 10 minut dusíme. Pak přidáme třený česnek a připravené maso. Pokrm
promícháme a zdobíme přesekanou zelenou petrželovou natí.
|