|
2
cibule
2 rajčata
1 pórek
50 g másla
2 lžíce sekané petrželky
4 kuřecí prsíčka
225 g dlouhozrnné rýže
3 lžíce oleje
50 g sekaných ořechů
|
Příprava:
Cibuli nakrájejte na kostičky. Rajčata spařte v horké vodě, oloupejte
a nakrájejte. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Na rozpáleném másle
osmahněte tuto zeleninu po dobu asi 5 minut. Pak vmíchejte sekanou petrželku.
Do každého plátku kuřecích prsíček udělejte kapsu a naplňte ji osmahnutou
zeleninou. Kapsu uzavřete pomocí špejlí nebo párátek. Rýži uvařte ve vroucí
slané vodě doměkka. Pak ji vysušte a uchovejte teplou. Na rozehřátém oleji
osmahněte naplněná prsíčka, zhruba 5 minut z každé strany. Rýži naservírujte
na talíře a hotová prsíčka dejte na ni. Nakonec posypte sekanými ořechy.
|