|
3 tvrdé housky
3 vejce
1/8 l mléka
200 g cibule
2 lžíce másla
600 g kuřecích prsíček
50 g rozinek
1 pomeranč
3 rajčata
sůl, pepř
špetka muškátu
|
Příprava:
Každou housku rozkrojte na 3 plátky. Vejce, mléko, muškát a špetku soli
rozkvedlejte, nalejte na housky, nechte vsáknout. Oloupanou cibuli rozpulte
a nakrájejte na proužky. Máslo nechte zezlátnout, kuřecí prsíčka na něm
z každé strany 2 minuty opékejte, pak vyjměte. Do výpeku dejte cibuli
a za stálého míchání ji rychlte opečte dozlatova. Cibuli dejte na dno
nákypové formy. Kuřecí prsíčka nakrájejte na 2 cm velké kousky a rozložte
na cibuli. Přidejte rozinky a pomerančovou šťávu, osolte a opepřete. Povrch
nákypu pokryjte plátky housek, tenkými plátky pomeranče a plátky rajčat.
Zakrytou formu dejte doprostřed horké trouby (175 stupňů Celsia). Posledních
15 minut pečte nákyp nepřikrytý.
|