|  | 3 tvrdé housky3 vejce
 1/8 l mléka
 200 g cibule
 2 lžíce másla
 600 g kuřecích prsíček
 50 g rozinek
 1 pomeranč
 3 rajčata
 sůl, pepř
 špetka muškátu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | Příprava: Každou housku rozkrojte na 3 plátky. Vejce, mléko, muškát a špetku soli 
        rozkvedlejte, nalejte na housky, nechte vsáknout. Oloupanou cibuli rozpulte 
        a nakrájejte na proužky. Máslo nechte zezlátnout, kuřecí prsíčka na něm 
        z každé strany 2 minuty opékejte, pak vyjměte. Do výpeku dejte cibuli 
        a za stálého míchání ji rychlte opečte dozlatova. Cibuli dejte na dno 
        nákypové formy. Kuřecí prsíčka nakrájejte na 2 cm velké kousky a rozložte 
        na cibuli. Přidejte rozinky a pomerančovou šťávu, osolte a opepřete. Povrch 
        nákypu pokryjte plátky housek, tenkými plátky pomeranče a plátky rajčat. 
        Zakrytou formu dejte doprostřed horké trouby (175 stupňů Celsia). Posledních 
        15 minut pečte nákyp nepřikrytý.
 |