Kuřecí nákyp s rajčaty pro 4 osoby
50 minut
1 porce 1977 kJ
 

3 tvrdé housky
3 vejce
1/8 l mléka
200 g cibule
2 lžíce másla
600 g kuřecích prsíček
50 g rozinek
1 pomeranč
3 rajčata
sůl, pepř
špetka muškátu









Příprava:
Každou housku rozkrojte na 3 plátky. Vejce, mléko, muškát a špetku soli rozkvedlejte, nalejte na housky, nechte vsáknout. Oloupanou cibuli rozpulte a nakrájejte na proužky. Máslo nechte zezlátnout, kuřecí prsíčka na něm z každé strany 2 minuty opékejte, pak vyjměte. Do výpeku dejte cibuli a za stálého míchání ji rychlte opečte dozlatova. Cibuli dejte na dno nákypové formy. Kuřecí prsíčka nakrájejte na 2 cm velké kousky a rozložte na cibuli. Přidejte rozinky a pomerančovou šťávu, osolte a opepřete. Povrch nákypu pokryjte plátky housek, tenkými plátky pomeranče a plátky rajčat. Zakrytou formu dejte doprostřed horké trouby (175 stupňů Celsia). Posledních 15 minut pečte nákyp nepřikrytý.