Kuřecí prsa po lombardsku pro 4 osoby
 

400 g kuřecích prsíček
60 g másla
30 g cibule
1 lžíce sekané petrželové natě
200 g zeleného hrášku
100 g kuřecích jater
2 žloutky
šťáva z 1/2 citrónu
drůbeží vývar
sůl, mletý pepř











Příprava:
Kuřecí prsa omyjeme, odstraníme kůži a necháme okapat. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme osolená a opepřená kuřecí prsa a ze všech stran je opečeme. Přidáme sekanou petrželovou nať, podlijeme trochou vývaru a pod poklicí dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme zelený hrášek a dusíme ještě 10 minut. Odstavíme z ohně, necháme trochu prochladnout, přimícháme žloutky rozšlehané s citrónovou šťávou, zahřejeme a podáváme.