|
4 kuřecí prsíčka
1 svazek mrkve
sůl, pepř
500 g hrášku
2 lžíce oleje
1 lžíce mouky
2 lžíce másla
200 g smetany
1 svazek estragonu
1 zralé mango
po 1 červené a zelené
chilli papričce
|
Příprava:
Očistíme mrkve, omyjeme je a 7 minut vaříme v osolené vodě. Slijeme je
a necháme okapat. Hrášek necháme povolit. Omyjeme a osušíme maso. V pánvi
rozpálíme olej a prsíčka na něm po obou stranách opečeme. Osolíme a opepříme
je. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji smetanou, rychle
zamícháme a necháme povařit. Opereme estragon a lístky drobně posekáme.
Nasypeme je do bešamelu. Omáčku dochutíme. Oloupeme mango, rozpůlíme ho
a vydlabeme jadérka. Očistíme chilli papričky a nadrobno je nasekáme.
Přimícháme je do ovocné kaše. Maso se zeleninou přelijeme smetanovou omáčkou.
Zvlášť podáváme ostré mangové čatní.
|