|
1 kuře
1 sklenka Calvadosu
150 g másla
5 lžic smetany
2 lžíce hladké mouky
1 žloutek
100 g žampionů
5 jablek
1 šálek vývaru
sůl
|
Příprava:
Očištěné kuře upečeme na másle a rozdělíme na čtvrtky. Polijeme sklenkou
Calvadosu a zapálíme. Jablka rozpůlíme, vyjmeme jádřince a upečeme je
na 1 lžíci másla, tak aby zůstala v celku. Omáčka: 4 lžíce tekutého másla
smícháme na mírném ohni se 2 lžícemi mouky. Rozředíme za stálého míchání
vývarem z masa a osolíme. Povařenou omáčku zahustíme rozkvedlaným žloutkem
a 5 lžícemi smetany. Vlijeme do štávy z kuřete a ohřejeme, ale nevaříme.
Krátce před podáním vmícháme do omáčky žampiony, podušené na másle. Kuře
sestavíme na tácu do původního tvaru, polijeme omáčkou a obložíme rozpůlenými
jablky, podušenými na másle.
|