|  | 1 kuře 1 sklenka Calvadosu
 150 g másla
 5 lžic smetany
 2 lžíce hladké mouky
 1 žloutek
 100 g žampionů
 5 jablek
 1 šálek vývaru
 sůl
 
 
 
 
 
 
 
 
 | Příprava:Očištěné kuře upečeme na másle a rozdělíme na čtvrtky. Polijeme sklenkou 
        Calvadosu a zapálíme. Jablka rozpůlíme, vyjmeme jádřince a upečeme je 
        na 1 lžíci másla, tak aby zůstala v celku. Omáčka: 4 lžíce tekutého másla 
        smícháme na mírném ohni se 2 lžícemi mouky. Rozředíme za stálého míchání 
        vývarem z masa a osolíme. Povařenou omáčku zahustíme rozkvedlaným žloutkem 
        a 5 lžícemi smetany. Vlijeme do štávy z kuřete a ohřejeme, ale nevaříme. 
        Krátce před podáním vmícháme do omáčky žampiony, podušené na másle. Kuře 
        sestavíme na tácu do původního tvaru, polijeme omáčkou a obložíme rozpůlenými 
        jablky, podušenými na másle.
 
 
 |