|  | 500 g očištěných hub 500 g červených kapií
 500 g bílého hlávkového zelí
 500 g cibule
 
 Nálev: buď Deko nebo
 na 1 l vody 1/4 l 8% octa, lžíce soli a 80 g cukru
 
 
 
 
 
 
 
 
 | Příprava:Očištěné houby propláchneme tekoucí vodou, vhodíme je do vařící osolené 
        a okyselené vody a 7 minut vaříme. Pak cedníkem vyjmeme a propláchneme 
        studenou vodou. Papriky omyjeme, vadné části vykrojíme, semeník se stopkou 
        odstraníme a papriky nakrájíme na nudličky. Vhodíme je do čisté vařící 
        osolené vody a povaříme 5 minut. Pak scedíme a necháme okapat. stejně 
        povaříme i nakrouhané zelí a cibuli. Zeleninu s houbami promícháme nebo 
        do sklenic vkládáme jednotlivé vrstvy. Vše zalijeme horkým nálevem z Deka 
        nebo si nálev připravíme svařením vody, octa, soli a cukru. V tom případě 
        můžeme použít vývar, v němž jsme ovařovali papriky. Naplněné sklenice 
        uzavřené víčky sterilujeme 25 minut při 85 stupních Celsia.
 |