|
500 g očištěných hub
500 g červených kapií
500 g bílého hlávkového zelí
500 g cibule
Nálev: buď Deko nebo
na 1 l vody 1/4 l 8% octa, lžíce soli a 80 g cukru
|
Příprava:
Očištěné houby propláchneme tekoucí vodou, vhodíme je do vařící osolené
a okyselené vody a 7 minut vaříme. Pak cedníkem vyjmeme a propláchneme
studenou vodou. Papriky omyjeme, vadné části vykrojíme, semeník se stopkou
odstraníme a papriky nakrájíme na nudličky. Vhodíme je do čisté vařící
osolené vody a povaříme 5 minut. Pak scedíme a necháme okapat. stejně
povaříme i nakrouhané zelí a cibuli. Zeleninu s houbami promícháme nebo
do sklenic vkládáme jednotlivé vrstvy. Vše zalijeme horkým nálevem z Deka
nebo si nálev připravíme svařením vody, octa, soli a cukru. V tom případě
můžeme použít vývar, v němž jsme ovařovali papriky. Naplněné sklenice
uzavřené víčky sterilujeme 25 minut při 85 stupních Celsia.
|