|  | 2 kg paprik 1,5 kg rajčat
 50 dkg cibule
 3 - 5 feferonek
 1 hlavička česneku
 2 dl oleje
 3,5 dl octa
 20 dkg pískového cukru
 1 lžíce soli
 
 
 
 | Příprava:Očištěnou zeleninu umeleme, přidáme olej, ocet, sůl a promícháme. Společně 
        na mírném ohni asi hodinu povaříme. Ještě horkou směs plníme do čistých 
        sklenic, dobře uzavřeme, otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a již 
        nesterilujeme. Uložíme do chladna. Tuto směs použijeme jako pikantní přílohu 
        k masu nebo ji namažeme na topinky či tousty, které dozdobíme zeleninou. 
        Přidáme-li ke směsi na kostičky pokrájenou uzeninu a tvrdý sýr, připravíme 
        chutný salát.
 |