Žemlovka pro 4 osoby
 

5 žemlí nebo rohlíků
3/8 l mléka (0,375 l)
2 žloutky
50 g cukru se skořicí
4 jablka
50 g rozinek
tuk na vymazání
strouhanka





Příprava:
Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, do kterého jsme vmíchali žloutky a cukr. Ohnivzdornou mísu dobře vymažeme tukem, vysypeme strouhankoua poklademe vrstvou navlhčených plátků žemlí. Na ně dáme nastrouhaná jablka smíchaná s rozinkami a další vrstvu žemlí. Tento postup opakujeme a jako poslední vrstvu dáme žemle. Povrch pokropíme tukem a upečeme.
Na žemlovku můžeme po krátkém zapečení dát našlehaný sníh ze 2 bílků a lžíce cukru a nechat dopéct, aby sníh zrůžověl.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů