|
5 žemlí nebo rohlíků
3/8 l mléka (0,375 l)
2 žloutky
50 g cukru se skořicí
4 jablka
50 g rozinek
tuk na vymazání
strouhanka
|
Příprava:
Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, do kterého jsme
vmíchali žloutky a cukr. Ohnivzdornou mísu dobře vymažeme tukem, vysypeme
strouhankoua poklademe vrstvou navlhčených plátků žemlí. Na ně dáme nastrouhaná
jablka smíchaná s rozinkami a další vrstvu žemlí. Tento postup opakujeme
a jako poslední vrstvu dáme žemle. Povrch pokropíme tukem a upečeme.
Na žemlovku můžeme po krátkém zapečení dát našlehaný sníh ze 2 bílků a
lžíce cukru a nechat dopéct, aby sníh zrůžověl.
|