|  | 5 žemlí nebo rohlíků3/8 l mléka (0,375 l)
 2 žloutky
 50 g cukru se skořicí
 4 jablka
 50 g rozinek
 tuk na vymazání
 strouhanka
 
 
 
 
 
 
 | Příprava:Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, do kterého jsme 
        vmíchali žloutky a cukr. Ohnivzdornou mísu dobře vymažeme tukem, vysypeme 
        strouhankoua poklademe vrstvou navlhčených plátků žemlí. Na ně dáme nastrouhaná 
        jablka smíchaná s rozinkami a další vrstvu žemlí. Tento postup opakujeme 
        a jako poslední vrstvu dáme žemle. Povrch pokropíme tukem a upečeme.
 Na žemlovku můžeme po krátkém zapečení dát našlehaný sníh ze 2 bílků a 
        lžíce cukru a nechat dopéct, aby sníh zrůžověl.
 |