Zeleninový nákyp pro 4 osoby
40 minut
1 porce 920kJ
 

250 g mrkve
1/4 l mléka
1 bramborovou kaši v prášku
1 středně velkou papriku
125 g žampionů
1 lžíce másla
4 velká rajčata
1/2 svazku kopru
1/2 svazku pažitky
2 lžíce strouhanky
2 lžíce strouhaného parmezánu
nebo goudy
1 vejce
sůl, pepř



Příprava:
Mrkev nakrájíme, vaříme 10 minut ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. K vývaru přidáme mléko i bramborovou kaši v prášku a necháme 1 minutu bobtnat. Mrkev rozšťoucháme, vmícháme do kaše a naplníme ohnivzdornou formu. Papriku nakrájíme na kolečka, houby na tenké plátky, všechno na horkém tuku krátce opečeme. Osolíme, opepříme a dáme na pyré. Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a dáme na povrch nákypu. Bylinky opereme a nasekáme. Smícháme je se strouhankou, sýrem a vejcem, osolíme a opepříme. Touto směsí pokryjeme rajčata a nákyp pečeme 15 minut v předehřáté troubě.