|
8 velikých brambor
2 lžíce oleje
3 lžíce soli
4 střední rajčata
1 malá cibule
1/2 svazku čerstvého tymiánu
nebo 1/2 lžičky sušeného
75 g selského tvarohu s bylinkami
1 žloutek
3 naťové cibulky
50 g tence krájené anglické
slaniny
125 sýra gouda
|
Příprava:
Brambory omyjeme, osušíme a přepůlíme. Pečící plech potřeme olejem a posypeme
solí. Brambory poskládáme na plech řezem dolů a pečeme je v dobře předehřáté
troubě asi 20-25 minut. Mezitím opláchneme rajčata. Očistíme je, rozčtvrtíme
a odstraníme zrníčka. Dužinu pokrájíme na kositčky. Cibuli oloupeme a
najemno nasekáme. Opereme čerstvý tymián a ze snítek stáhneme lístky.
Smícháme rajčata, cibuli, tymián, tvaroh a žloutek. Očistíme a omyjeme
naťové cibulky a nakrájíme je na tenká kolečka. Plátky slaniny přepůlíme,
sýr nakrájíme na slabé plátky. Na polovinu pečených brambor dáme tvarohový
krém, druhou polovinu obložíme naťovými cibulkami, sýrem a slaninou. Pak
všechny brambory při stejné teplotě ještě asi 10 minut zapečeme.
|