|  | 8 velikých brambor2 lžíce oleje
 3 lžíce soli
 4 střední rajčata
 1 malá cibule
 1/2 svazku čerstvého tymiánu
 nebo 1/2 lžičky sušeného
 75 g selského tvarohu s bylinkami
 1 žloutek
 3 naťové cibulky
 50 g tence krájené anglické
 slaniny
 125 sýra gouda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | Příprava:Brambory omyjeme, osušíme a přepůlíme. Pečící plech potřeme olejem a posypeme 
        solí. Brambory poskládáme na plech řezem dolů a pečeme je v dobře předehřáté 
        troubě asi 20-25 minut. Mezitím opláchneme rajčata. Očistíme je, rozčtvrtíme 
        a odstraníme zrníčka. Dužinu pokrájíme na kositčky. Cibuli oloupeme a 
        najemno nasekáme. Opereme čerstvý tymián a ze snítek stáhneme lístky. 
        Smícháme rajčata, cibuli, tymián, tvaroh a žloutek. Očistíme a omyjeme 
        naťové cibulky a nakrájíme je na tenká kolečka. Plátky slaniny přepůlíme, 
        sýr nakrájíme na slabé plátky. Na polovinu pečených brambor dáme tvarohový 
        krém, druhou polovinu obložíme naťovými cibulkami, sýrem a slaninou. Pak 
        všechny brambory při stejné teplotě ještě asi 10 minut zapečeme.
 
 
 
 
 |