|
300 g cukín
300 g cibule
200 g červených paprik
300 g rajčat
100 g mandlí
50 g oliv
3 stroužky česneku
300 g dlouhozrnné rýže
60 cl rostlinného vývaru
6 lžic olivového oleje
1 feferonka
3 tyčinky šafránu
mletý pepř, sůl
|
Příprava:
Cukíny omyjte a nakrájejte na pátky. Posolte je, aby pustily vodu, 1/4
hodiny nechte stát. Cibule oloupejte, omyjte, nakrájejte nahrubo a na
hluboké pánvi osmahněte na oleji dozlatova. Přidejte rýži a restujte 2
minuty. Poté vše zalijte vývarem ochuceným šafránem a česnekem a přiveďte
do varu. Směs přikryjte pokličkou a na mírném ohni povařte asi 10 minut.
Mezitím zbavte cukíny vody a osušte. Papriky a rajčata omyjte a nakrájejte
na kostičky. Zeleninu přidejte k rýži a vařte dalších 10 minut. Poté nechte
okapat přebytečnou tekutinu a dejte na talíř, který lze použít do trouby.
Přidejte mandle, ochuťte pepřem, feferonkou a olivami nakrájenými na plátky,
promíchejte. Před podáváním nechte několik minut grilovat v troubě dozlatova.
|