|  | 300 g cukín300 g cibule
 200 g červených paprik
 300 g rajčat
 100 g mandlí
 50 g oliv
 3 stroužky česneku
 300 g dlouhozrnné rýže
 60 cl rostlinného vývaru
 6 lžic olivového oleje
 1 feferonka
 3 tyčinky šafránu
 mletý pepř, sůl
 
 
 
 
 
 
 | Příprava:Cukíny omyjte a nakrájejte na pátky. Posolte je, aby pustily vodu, 1/4 
        hodiny nechte stát. Cibule oloupejte, omyjte, nakrájejte nahrubo a na 
        hluboké pánvi osmahněte na oleji dozlatova. Přidejte rýži a restujte 2 
        minuty. Poté vše zalijte vývarem ochuceným šafránem a česnekem a přiveďte 
        do varu. Směs přikryjte pokličkou a na mírném ohni povařte asi 10 minut. 
        Mezitím zbavte cukíny vody a osušte. Papriky a rajčata omyjte a nakrájejte 
        na kostičky. Zeleninu přidejte k rýži a vařte dalších 10 minut. Poté nechte 
        okapat přebytečnou tekutinu a dejte na talíř, který lze použít do trouby. 
        Přidejte mandle, ochuťte pepřem, feferonkou a olivami nakrájenými na plátky, 
        promíchejte. Před podáváním nechte několik minut grilovat v troubě dozlatova.
 |