Vegetariánská paella pro 6 osob
 

300 g cukín
300 g cibule
200 g červených paprik
300 g rajčat
100 g mandlí
50 g oliv
3 stroužky česneku
300 g dlouhozrnné rýže
60 cl rostlinného vývaru
6 lžic olivového oleje
1 feferonka
3 tyčinky šafránu
mletý pepř, sůl





Příprava:
Cukíny omyjte a nakrájejte na pátky. Posolte je, aby pustily vodu, 1/4 hodiny nechte stát. Cibule oloupejte, omyjte, nakrájejte nahrubo a na hluboké pánvi osmahněte na oleji dozlatova. Přidejte rýži a restujte 2 minuty. Poté vše zalijte vývarem ochuceným šafránem a česnekem a přiveďte do varu. Směs přikryjte pokličkou a na mírném ohni povařte asi 10 minut. Mezitím zbavte cukíny vody a osušte. Papriky a rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu přidejte k rýži a vařte dalších 10 minut. Poté nechte okapat přebytečnou tekutinu a dejte na talíř, který lze použít do trouby. Přidejte mandle, ochuťte pepřem, feferonkou a olivami nakrájenými na plátky, promíchejte. Před podáváním nechte několik minut grilovat v troubě dozlatova.

   

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů