Tvarohový nákyp s kyselým zelím pro 4 osoby
 

250 g netučného tvarohu
50 g mouky
1 dl smetany
4 vejce
100 g strouhaného ementálu
4 lžíce sójové omáčky
2 cl koňaku
1 pórek
máslo
200 g naloženého uzeného vepřového žebírka
500 g kysaného zelí
estragon, majoránka
sůl, pepř

 
Příprava:
Z tvarohu, mouky, smetany, 4 žloutků, strouhaného ementálu, sójové omáčky a koňaku vymícháme těsto. Na másle podusíme nadrobno nasekaný pórek a mírně opečeme žebírko nakrájené na kostičky. Do vymazané formy vložíme 2/3 těsta, rozložíme kyselé zelí, které okořeníme estragonem, majoránkou, solí a pepřem. Nahoru dáme kousky žebírka s pórkem. Zbývající množství těsta dobře promícháme s tuhým sněhem a rozložíme hmotu jako poslední vrstvu. Pečeme asi 45 minut při 200 stupních Celsia.