|  | 750 g zralých meruněk100 g třtinového cukru
 50 g měkkého másla
 1 špetka soli
 4 vejce
 500 g nízkotučného tvarohu
 200 g mletých mandlí
 strouhaná kůra z 1 malého citronu
 na špičku nože kypřícího prášku
 
 
 
 | Příprava:Meruňky krátce ponoříme do vroucí vody, vyjmeme, zchladíme, oloupeme a 
        rozpůlíme a vypeckujeme. Smícháme s 1 lžící třtinového cukru a vložíme 
        do vysoké nákypové formy. V míse ušleháme do pěny máslo se zbývajícím 
        třtinovým cukrem, solí a citronovou kůrou. Rozklepneme vejce, oddělíme 
        žloutky od bílků. Nejprve do máslové pěny postupně zatřeme žloutky, potom 
        po lžičkách tvaroh. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který položíme na tvarohovou 
        hmotu. Mandle smícháme s kypřícím práškem a nasypeme na bílkový sníh. 
        Opatrně vše smícháme. Tvarohovou hmotu naneseme na meruňky a uhladíme. 
        Formu vložíme na spodní lištu studené trouby. Troubu zapneme na 180 stupňů 
        Celsia. Nákyp pečeme asi 1 hodinu, až je povrch zlatohnědý.
 |