Sýrové suflé pro 4 osoby
 

250 ml mléka
3 housky
70 g másla
3 cibulky nasekané
4 žloutky
4 bílky
sůl, pepř, muškát
150 g strouhaného ementálu
2 lžíce strouhanky
máslo na vymazání

  Příprava:
V mírně ohřátém mléce necháme zvlhnout housky nakrájené na plátky. Rozpustíme 20 g másla a zpěníme na něm jarní cibulku. Přidáme zvlhčené housky a krátce smažíme. Sejmeme z plotny a necháme vychladnout. Zbývající máslo vymícháme do pěny. Smícháme se žloutky, kořením a ementálem a vmícháme do hmoty z housek. Přidáme z bílků ušlehaný sníh. Žáruvzdorné formičky na suflé, velké jako šálky, vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do 3/4 je naplníme sýrovou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut při 200 stupních Celsia. Ihned podáváme.

HLAVNÍ STRANA - rozcestník článků a receptů